Filtriranje
Početna Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

O pravilima privatnosti

Ova pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako MAH SPORT d.o.o. za trgovine i usluge (dalje u tekstu: "MAH SPORT", voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. MAH SPORT d.o.o. je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, MAH SPORT  je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: MAH SPORT d.o.o.

Adresa: Eugena Kumičića 45/a, 42 000 Varaždin

Telefonski broj : 042 231 043

E-pošte : mahsport@mahsport.com

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada nas kontaktirate - kontakt centar službe za kupce, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacije o našoj robi i uslugama itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo putem video nadzora.

Više informacija o situacijama i okolnostima za prikupljanje vaših osobnih podataka možete pronaći ispod, u odjeljku "Za što ćemo koristiti vaše osobne podatke". Sjetite se da su to informacije o potencijalnim načinima korištenja osobnih podataka, s kojima se možete susresti kada posjetite naše trgovine i web stranice, ostvarite kupnju, najam kod nas ili koristite naše druge usluge. U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti MAH SPORT i/ili naši pouzdani partneri (za više informacija pogledajte odjeljak: Da li MAH SPORT dijeli podatke s trećim stranama).

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa, datum rođenja, spol, težina osobe, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na MAH SPORT web stranicama ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte ili u našim poslovnicama, vašu povijest kupnje/ najma MAH SPORT proizvoda i usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama.

Kada podatke prikupljamo putem video nadzora to radimo u skladu sa zakonskim odredbama ili u opravdanim slučajevima kako bi osigurali osobnu sigurnost vas i MAH SPORT suradnika, zaštitili vašu i imovinu MAH SPORT d.o.o.-a te kako bi povećali sigurnost vaših i naših IT sustava ili mobilnih telefona.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od MAH SPORT-a  zatražiti sljedeće:

  • da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

MAH SPORT možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

  • da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo

Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

  • zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

  • zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke MAH SPORT ugovorne obveze prema vama, MAH SPORT bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podatci potrebni kako bi MAH SPORT mogao ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

  • Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti

Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

  • podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.

  • zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite MAH SPORT kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

Razmjenjuje li MAH SPORT podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je MAH SPORT-u važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.

Kao što znate, MAH SPORT je trgovac i najmodavac skijaške opreme i radimo zajedno s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke, servisa i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za MAH SPORT mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

Koliko dugo će MAH SPORT zadržati vaše osobne podatke?

MAH SPORT neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Više informacija o razdobljima čuvanja  određenih vrsta podataka nalazi se u odjeljku "Za što ćemo koristiti vaše podatke?".

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, najma, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Podaci koje prikupljamo čuvat će se do ispunjena svrhe, vezanih uz važeće zakone RH, a koja proizlazi iz vašeg odnosa s nama.

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnju/najam u MAH SPORT trgovini ili putem MAH SPORT web stranice, ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu vaše kupnje/najma. Ova situacija će se dogoditi pogotovo ako se uz kupnju /najam naših proizvoda odlučite za korištenje jedne od usluga, kao što je dostava. Također, kako bi obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdane platne sustave trećih osoba kako bi osigurali da je vaša uplata sigurna i da se vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti robu i usluge na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu.

Kako bi osigurali da se proizvodi i usluge koje kupite/uzmete u najam kod nas dostave na ispravnu adresu, vaše osobne podatke koji su potrebni za pružanje pojedinih usluga dijelimo s pouzdanim vanjskim partnera (npr. vaše ime, adresa dostave i poruke uz isporuku koje ste naveli – poput doba dana kada želite primati dostavu).

Usluga kupaca – Office

Ako se obratite našem uredu kupaca (zatražite povrat proizvoda, servis, podnesete prigovor ili niste zadovoljni uslugom, itd.), direktno u MAH SPORT-u ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristiti će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih proizvođača kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlaštenih servisa za popravak itd.). U ovom slučaju, oni mogu biti dobavljači IT sustava s kojima voditelj obrade surađuje i mogu biti dio tehničke podrške ili dio tima čije servisne usluge koristimo.

Također, možete kontaktirati voditelja obrade u uredu ili putem telefona. Kada nam se obraćate ili kupujete  putem telefona, voditelj obrade obrađuje vaše podatke, kao što: ime i prezime, adresa, adresa dostave, telefonski broj i e-mail adresa. Spomenute podatke dostavljate dobrovoljno. Ukoliko ih ne želite dati to može dovesti do nemogućnosti ispunjenja narudžbe ili isporuke.

Druge web stranice

MAH SPORT web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuje se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova pravila stupaju na snagu  25. svibnja 2018., a objavit će se na web stranici.

 

U Varaždinu dana  25.05.2018.

 

Načini plaćanja

Platiti možete virmanom / općom uplatnicom / internet bankarstvom /gotovinom ili karticama u trgovinama u Varaždinu i Zagrebu